Legal Direct

Ook LegalDirect deed mee aan de Youca-dag

2024/10/17
Deel deze blog:

Een doodgewone dag voor de advocaten van LegalDirect, maar voor mij een unieke ervaring. Om 9.30 uur sta ik voor de deur van het advocatenkantoor. Voor één dag ben ik één van hun. 

Na een korte rondleiding door het gebouw krijg ik al snel mijn eigen bureau toegewezen. Voordat ik aan mijn juridische taken kan beginnen, vertrekken we naar het justitiepaleis. Niet het koninklijk paleis, maar het indrukwekkende justitiepaleis.

Voor we het negentiende-eeuwse gebouw binnentreden, brengen we een bezoek aan de ondernemingsrechtbank en de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. In elke rechtszaal die we betreden, heerst een rustige sfeer; advocaten in hun zwarte toga's bespreken de zaken of maken aantekeningen. Nadat we een aantal zalen hebben bekeken, wandelen we naar het justitiepaleis. De pracht van de klassiek Grieks-Romeinse architectuur is adembenemend. De zalen zijn nog in oorspronkelijke staat, wat het geheel een bijzondere uitstraling geeft.

De eindeloze gangen onthullen tal van verrassingen: rechtszalen, een kleine winkel en zelfs een advocatencafé. Terug op het kantoor genieten we samen van de lunch, waarna ik aan de slag ga met het opstellen van een beroepsconclusie. "Leervol" lijkt een understatement; het was werkelijk een buitengewone ervaring. Het was alsof ik een blik wierp in het dagelijkse leven van een advocaat. Het creëert een gevoel dat ik morgen moet terugkomen , en even vergeet ik dat ik nog steeds een middelbare scholier ben.

Coumba - 5de middelbaar Latijn-Wetenschappen

YOUCA: YOUth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen we door hen bewust te maken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen en door hen te ondersteunen in hun engagement. Daarnaast zorgen we voor unieke ontmoetingen met impact op het culturele, zakelijke en publieke leven.


#LegalDirect #YOUCA #innovatie #ondernemers #ondernemingsrecht 

LegalDirect

Martelarenlaan 32
3010 Leuven
België

Werkhuizenstraat 19
1080 Brussel
België

  • © Copyright 2024 by LegalDirect. All Rights reserved